Tennisarm therapie

Tennisarm therapie

Er zijn heel wat mensen die tennisarmklachten hebben. Daarvan zitten er velen onnodig weken tot zelfs maanden arbeidsongeschikt thuis in de ziektewet. Een tennisarm is een niet-bacteriele ontsteking van een pees ter hoogte van de elleboog. Deze pees is verbonden met de handtrekspier die je gebruikt als je je elleboog strekt en als je je hand buigt. Een tennisarm wordt meestal veroorzaakt door overbelasting.

Een tennisarm is een niet bacteriele ontsteking aan de buitenkant van uw elleboog in de pezen. De ontsteking treedt op als reactie op bijvoorbeeld irritatie door overbelasting of het niet juist uitvoeren van steeds herhalende bewegingen.

Er ontstaan één of meer kleine scheurtjes ter hoogte van de oorsprong van de spier bij de elleboog, hierdoor wordt littekenweefsel gevormd wat uiteindelijk voor pijnklachten zorgt. Een tennisarm kan een zeer pijnlijke aandoening zijn, waardoor je niet meer normaal kan functioneren en het optillen van een licht voorwerp al teveel kan zijn.Tennisarmklachten kunnen ook verband houden met nek- en schouderproblemen.